FreshBed. ’s Werelds eerste bed met eigen klimaatregeling.

Hoe werkt het?

FreshBed is een revolutionair slaapsysteem dat zorgt voor een ideale en gecontroleerde slaapomgeving, elke nacht weer. Het bed is voorzien van een via een app te bedienen gepersonaliseerd thermo-gereguleerd microklimaat. Met individuele temperatuurinstelling, een actieve en geruisloze luchtstroomtechnologie (active airflow technology) en een luchtzuivering via een medisch HEPA 13 filter. Gecombineerd met een handgemaakt Swiss-made FreshBed-matras is er geen ander bed in de wereld dat de kwaliteit van je slaapomgeving zo vergaand beheerst en personaliseert. Gebruikers ervaren FreshBed als een night changing experience, waarbij zij eerder inslapen, langer en dieper slapen, en ’s morgens fris en energiek wakker worden. Dat geldt in het bijzonder voor mensen met een hogere gevoeligheid voor luchtwegirritaties.

Hoe werkt FreshBed?

FreshBed creëert in en rondom het bed de ideale omstandigheden om snel in slaap te vallen en lang en diep door te slapen. Met de juiste temperatuur en vochtigheid en een verbeterde luchtkwaliteit.

Constante temperatuur

Met een gebruiksvriendelijke draadloze afstandsbediening voor elk afzonderlijk bed kunnen temperatuur, vochtigheid en luchtstroomsterkte worden ingesteld. Dit kan ook op afstand, met een smartphone via de speciale FreshBed-app. Wie moeilijk in slaap valt, kiest de falling asleep instelling. Handige extra feature: pas gewassen lakens kunnen kreukvrij drogen op een FreshBed.

Active airflow en 99,95% luchtzuivering

FreshBed zuigt met een in het voeteneinde geïntegreerde generator lucht aan via de onderkant van het bedsysteem en blaast deze door een medisch hepa-13 filter. Daarbij wordt de lucht voor meer dan 99,95% gezuiverd van pollen, fijnstof, schimmels, virussen, bacteriën en allergenen. De duurzame FreshBed-generator doet zijn werk stil en energiezuinig. De bedbodem is zo ontworpen dat deze gemakkelijk is te reinigen en geluid reducerend werkt.

Diepe slaap tot 50% verbeteren

De gefilterde lucht wordt vervolgens met hulp van speciale sensoren op de vooraf ingestelde ideale temperatuur en vochtigheid gebracht. De ideale temperatuur onder het dekbed voor het lichaam is normaal onder de 30 graden Celsius ( °C) echter is het in traditionele bedden vaak boven de 30°C.  Juist een constante ideale temperatuur is bepalend voor de slaapkwaliteit. Gedurende de REM-slaapfases kan de diepe slaap dan tot 50% verbeteren.

Tegen de huisstofmijt

De gezuiverde en geklimatiseerde lucht wordt onder druk gelijkmatig over het gehele FreshBed-matras verdeeld. Door het geprepareerde matras beweegt de lucht zich naar het oppervlak, en creëert het ideale slaapklimaat: met de perfecte temperatuur, active airflow en daarmee afvoer van transpiratie, en met gezuiverde lucht. De luchtstroom houdt het matras schoon en droog en geeft daarmee ook geen kans aan de huisstofmijt, waar 80% van mensen met een allergie vaak veel last van heeft. De meeste gebruikers ervaren na één nacht al een revolutionair verschil met hun traditionele bed. Ook zorgt de FreshBed-technologie voor elke dag fris en schoon aanvoelende lakens.

Uniek FreshBed-matras

De innovatieve Swiss-made FreshBed-matrassen zijn geen gewone matrassen. Ze hebben meerdere premium comfortlagen met een verbeterde ergonomische ondersteuning en een optimale klimaatregulatie. De FreshBed airflow™ premium tussenlagen van het matras zijn ontwikkeld met een open mesh-structuur, dat zorgt voor een betere ondersteuning, een extreem goede ventilatie en motion isolation, dankzij de exceptionele elasticiteit en nauwkeurige adaptie. Een 7-zone pocketveertechnologie ondersteunt de natuurlijke slaaphoudingen van het lichaam. Het zorgt voor een volledige ontspanning van spieren en gewrichten en helpt om te draaien in je slaap.

Alles in FreshBed staat in het teken van slaapverbetering, via het beheersen van de directe slaapomgeving. Want juist voldoende en diep slapen maakt je een gelukkiger, gezonder en energieker mens!