FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

FreshBed logo

Stuur ons uw vragen en we zullen de antwoorden toevoegen aan de lijst:

Maakt het geluid?

Nee, een FreshBed is geruisloos. Onder normale omstandigheden hoort u geen geluid. Dat is één van de bijzonderheden die een FreshBed uniek maakt. Het creëren van een rustige slaapkameromgeving is een van de voorwaarden voor een volledige, gezonde nachtrust.

Vanaf het begin van de ontwikkeling van de FreshBed was geluidloos één van de criteria waaraan het moest voldoen en dat is ons gelukt. Dankzij de soepele en stil draaiende ventilator en het ontwerp evenals het materiaal van het luchtkanaal is het de stilste bron van lucht die wordt geleverd door een consumentenapparaat. Alle technologie is goed verborgen in een geïsoleerde unit in de basis van het bed voor totale stilte.

Hoe zit het met elektrosmog / elektromagnetische velden en veiligheid?

FreshBed wordt geleverd met een kabelafstandsbediening. We hebben hier bewust voor gekozen in plaats van bediening door middel van een App. Omdat je het niet veel zult gebruiken en omdat een perfect slaapomgeving vrijwel geen straling kent.

Slaapkamers zijn een plek voor rust, ontspanning en intimiteit waar geen mobiele telefoons en tablets nodig zijn die ons beletten om in slaap te vallen en ook nog eens de hele nacht storend kunnen werken. Piepjes, zoemtonen en zelfs de kleinste standby-lampjes kunnen grote schade aanrichten aan het circadiaans ritme van het lichaam, dus het is beter wanneer ze worden uitgeschakeld of volledig worden verbannen.

Alle technologie van FreshBed is ondergebracht in een geïsoleerde unit, de Temperature Controlled Air Generator, goed verborgen in de bodem van het bed aan het voeteneinde, ver van het lichaam.

De ventilator werkt op 24 Volt laagspanningsstroom, waardoor deze extreem veilig in gebruik is en de behuizing van de unit heeft een kooi van Faraday- constructie om preventief mogelijke elektromagnetische velden te blokkeren.

Om u maximale zekerheid te bieden is de Temperature Controlled Air Generator gecertificeerd door TÜV SÜD Product Service. Een test volgens EN 62233: 2008 (meetmethoden voor elektromagnetische velden van huishoudelijke apparaten en soortgelijke apparaten met betrekking tot blootstelling aan de mens) maakt deel uit van deze certificering. Dit waarborgt de veiligheid van mensen of andere biologische organismen en apparaten met betrekking tot elektromagnetische velden.

Bespaar ik met FreshBed op mijn energierekening?

We raden aan om FreshBed permanent op het elektriciteitsnetwerk aangesloten te laten voor maximaal comfort en voordelen.

Met FreshBed heeft u de mogelijkheid om gedurende de hele nacht verwarming en airconditioning in huis te beperken terwijl u nog steeds gelukkig en comfortabel in uw klimaat gecontroleerde bed ligt. Waarom zou u het hele huis ’s nachts verwarmen of koelen, terwijl het enige waar u om geeft die 8 uur comfortabele temperatuur tussen de lakens is? Het verlagen van de thermostaat in uw huis bespaart u meer dan de FreshBed kosten, waardoor u energie bespaart.

Verbruik van elektriciteit per uur voor een tweepersoonsbed: 55 Watt *
Prijs per kilowattuur (kWh) (NL) € 0,22

Berekening jaarlijkse energiekosten:
55W x 24h x 365 dagen / 1.000 W = 481,8 kWh
481,8 kWh x € 0,22 = € 106,00 jaarlijkse energiekosten voor een tweepersoonsbed

€ 0,29 voor een tweepersoonsbed per dag

(€ 0,15 voor een eenpersoonsbed per dag)

* bij een gemiddelde kamertemperatuur van 20 ° C

Is het klimaatsysteem altijd ingeschakeld als het op stroom is aangesloten?

Ja, daar is bewust voor gekozen.

Dankzij de innovatieve combinatie van klimaattechnologie met actieve ventilatie blijft FreshBed vrij van vocht, schimmels, bacteriën en huisstofmijt want de relatieve luchtvochtigheid in bed wordt rond de 50% gehouden. Huisstofmijt kan in zo’n atmosfeer niet overleven.

De luchtvochtigheid in de matras wordt geregeld door de technologie die verborgen is in de bodem van het bed. Het stille apparaat in de bedbodem zuigt lucht uit de slaapkamer en filtert deze, om het daarna subtiel door de matras naar uw lichaam te transporteren op de gewenste temperatuur. En zorgt ervoor dat de relatieve luchtvochtigheid in de matras laag blijft.

Als de relatieve luchtvochtigheid in de slaapkamer hoger is dan in de matras, zal de droge matras (net als een spons) waterdamp uit de lucht onttrekken, waardoor de vochtigheid in de matras toeneemt. Dit wordt voorkomen door het systeem altijd aan te laten. Daarnaast zorgt het ervoor dat stofdeeltjes, allergenen en gassen in de slaapkamer automatisch worden verwijderd door het HEPA-filter, waardoor een frisse en schone luchtkwaliteit in de slaapkamer wordt gegarandeerd.

Daarnaast zal het dagelijks in- en uitschakelen van het bed meer energie verbruiken.

Wanneer en hoe verander je temperatuur of ventilatie?

Zie de gebruiksaanwijzing die u hier als PDF kunt downloaden.

Houd er a.u.b. rekening mee dat het enige tijd zal duren voordat de nieuw ingestelde temperatuur voelbaar is, net als de werking van een thermostaat in uw woonkamer. De thermostaat in de unit in de bodem van het bed zal de temperatuur van de uitgaande lucht onmiddellijk veranderen, maar het moet door uw matras en topmatras gaan, waarvan de materialen ook de gewijzigde temperatuur aannemen.

We raden aan de ventilatie-instellingen alleen te wijzigen als het klam is of als u transpiratie voelt. Houd er rekening mee dat een hogere ventilatie-instelling een verkoelend effect op uw lichaamstemperatuur kan hebben vanwege de verhoogde doorstroom van lucht (de gevoelstemperatuur).

Is het mogelijk om het bed voor te verwarmen?

Ja, stel de temperatuur minstens een half uur voordat u naar bed gaat hoger in en zet deze weer op de normale temperatuur als u gaat slapen.

Voel ik lucht door het bed blazen?

Nee, u zult het niet voelen blazen. Het voelt meer als slapen in een wolk van op temperatuur gebrachte lucht. De lucht komt uit het hele matrasoppervlak en is zeer zacht en subtiel. Alleen wanneer u de ventilatie harder instelt dan standaard, kunt u een beetje lucht voelen.

Is er onderhoud nodig?

Het onderhoud behelst niet meer dan het af en toe reinigen van het afwasbare voorfilter (onder de kraan) en het jaarlijks vernieuwen van de filters (voorfilter en HEPA-filter).

Controleer het voorfilter (onder het bed aan het voeteneind, u kunt het er gemakkelijk uithalen) elke drie maanden, en vaker als er huisdieren naast het bed slapen.

Open de Temperature Controlled Air Generator niet. Er zitten geen onderdelen in die onderhoud nodig hebben. Laat vervanging van het HEPA-filter over aan een gekwalificeerde medewerker.

Wat gebeurt er als de luchtinlaat of uitlaat wordt geblokkeerd?

We ontwierpen het bed anticiperend op allerlei onverwachte dingen die ermee zouden kunnen gebeuren. Bij normaal gebruik zou de luchtinlaat van de unit in de bodem van het bed niet geblokkeerd kunnen worden, maar als dit het geval is, past het apparaat zich automatisch aan om de uitgangstemperaturen stabiel en consistent te houden. Het apparaat wordt automatisch afgesloten als er een probleem is om zichzelf te beschermen.

Is een FreshBed-matras noodzakelijk?

Ja, de FreshBed-matrassen en topmatrassen zijn speciaal ontworpen voor een maximale afgifte van op temperatuur gebrachte lucht terwijl u slaapt. Gemaakt van zorgvuldig geselecteerde materialen bieden ze uniek comfort en een frisse en hygiënische slaapervaring.

Back to top