Frequently Asked Questions​

Send us your questions and we will add the answers to our list

Nee, een FreshBed is geruisloos. In normale omstandigheden hoor je niets. Ook dat maakt een FreshBed uniek. Juist een stille slaapkameromgeving is bepalend voor een gezonde nachtrust. Al vanaf het eerste ontwerp van FreshBed was de randvoorwaarde dat het bed geen geluid mocht maken en dat is gelukt. Dankzij de soepel en stil draaiende ventilator, en het ontwerp en materiaal van het luchtkanaal. De actieve en vederlichte luchtstroomtechnologie is geïntegreerd in het voeteneinde van de bedbodem, op afstand van het lichaam.

FreshBed voldoet aan UL STD 962 eisen en aan alle gerelateerde veiligheidseisen voor de VS en Canada. Voor de Europese Unie voldoet FreshBed aan de CE en IEC 60335 normen.

Je kunt een je FreshBed (ook op afstand) bedienen via de FreshBed-app op je smartphone. Dan is Wifi of een WLAN-ethernetkabel vereist om verbinding met internet te maken. Wil je je FreshBed niet bedienen via deze app, dan gebruik je de meegeleverde afstandsbediening. Je hebt dan geen WLAN Ethernet-kabel of Wifi nodig of kunt deze uitschakelen.

Nee, ook dat was een belangrijke randvoorwaarde bij het ontwerp van FreshBed. Het dagelijks in- en uitschakelen kost al snel meer energie.

Ja, en dat heeft ook een goede reden. Door de innovatieve combinatie van klimaattechnologie met actieve ventilatie wordt de relatieve vochtigheid in het bed rond de 50% gehouden. Je FreshBed blijft dan vrij van vocht, schimmels, bacteriën en huisstofmijt. Is de luchtvochtigheid in je slaapkamer hoger dan die in het matras, dan zal het FreshBed als een ‘spons’ waterdamp uit de lucht trekken waardoor de luchtvochtigheid in het matras toeneemt. Dit voorkom je door het systeem aan te laten staan. Bovendien zorgt het ervoor dat je slaapkamer continu wordt gezuiverd van deeltjes en allergenen via het HEPA-filter. Dat garandeert een frisse en schone luchtkwaliteit in je slaapkamer.

Dit leest u in de gebruiksaanwijzing, die u hier ook als pdf kunt downloaden. Let op: het duurt enige tijd voordat de ingestelde temperatuur voelbaar is, net als de werking van een thermostaat in je woonkamer. De thermostaat van de unit in de bedbodem verandert de temperatuur van de uitgaande lucht meteen, maar deze lucht gaat door je matras en topmatras, die nog niet de nieuwe temperatuur hebben aangenomen.
We adviseren om de ventilatie-instellingen alleen te wijzigen als het klam is of als je last hebt van transpiratie. Let op: een hogere ventilatiestand kan een verkoelend effect hebben op je lichaam vanwege de grotere doorstroom van lucht (de gevoelstemperatuur).

Ja, dat kan. Via de Falling Asleep-modus kun je ervoor kiezen om de bedtemperatuur tijdelijk te verhogen, om te helpen ontspannen en sneller in slaap te komen. Je kunt deze Falling Asleep-modus op een specifieke tijd instellen, zowel via de FreshBed-app als met de afstandsbediening.

Nee, daar merk je niets of nauwelijks iets van. Alleen op de hoogste ventilatiestand is het licht merkbaar. Het is als slapen op een wolk van temperatuur-gecontroleerde lucht. De lucht komt overal uit het geprepareerde FreshBed-matras en is zeer zacht en subtiel.

Nee, alleen het HEPA-filter dient verplicht elke 12 maanden vervangen te worden. In verband met duurzaamheid en garantie mogen daarvoor alleen originele FreshBed HEPA-filters worden gebruikt. Neem contact op met een ervaren service professional of contact ons via [email protected].

Bij normaal gebruik ontstaan er in de bedbodem geen verstoppingen. Zou dit toch gebeuren, dan past het FreshBed zich automatisch aan om de uitgangstemperaturen stabiel te houden. Bij een serieus probleem schakelt een FreshBed zichzelf uit, om schade te voorkomen.

Ja, de FreshBed-matrassen en topmatrassen zijn speciaal ontworpen om een optimale temperatuur-gecontroleerde luchtstroom te creëren terwijl je slaapt. Ze zijn samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde materialen en bieden een uniek comfort en een frisse, hygiënische slaapervaring.

Om de app te kunnen gebruiken, heeft u altijd een FreshBed nodig. De app kan zelfs meerdere FreshBeds bedienen en de instellingen ervan wijzigen. In de toekomst zullen er nieuwe functies aan de FreshBed-app worden toegevoegd. Voor het installeren van de app is Wifi vereist en moet Bluetooth tijdelijk zijn ingeschakeld

Ja, de FreshBed-app biedt meer functies dan de afstandsbediening. Zo kun je de bedden op afstand bedienen en dat doen voor meerdere FreshBeds.

Ja, met de afstandsbediening zet je je FreshBed aan en uit en stel je de temperatuur en ventilatiesnelheid in. De afstandsbediening is standaard en wordt bij elk FreshBed meegeleverd.

Dat hoeft niet, maar wel als je het FreshBed wilt bedienen via de app op je smartphone of iPad. Zonder verbinding met internet kun je temperatuur en ventilatie instellen met de afstandsbediening en gebruikmaken van de Bed Hygiëne Modus.
Met de FreshBed-app heeft u altijd meer mogelijkheden en die zullen in de toekomst nog worden uitgebreid. Daarom is ons advies om het FreshBed continu te verbinden met het internet en de app te gebruiken. Je hebt dan het meeste profijt van je FreshBed.

Ga op de afstandsbediening naar INSTELLINGEN en kies de optie KOPPELEN. Zowel je telefoon als je FreshBed moeten met het internet verbonden zijn. Schakel op je telefoon (eventueel tijdelijk) Bluetooth in, om de app te kunnen bedienen. Neem bij blijvende verbindingsproblemen gerust even contact op met je dealer of met FreshBed.

Nee, dit is niet nodig. Met je afstandsbediening kun je de verbinding verbreken (INSTELLINGEN > WIFI> WIFI AAN/UITZETTEN). Je kunt dan ’s nachts niet via de FreshBed-app het FreshBed bedienen

Ja, dat kan vanaf elke locatie waar Wifi beschikbaar is. Zowel het FreshBed als je mobiele telefoon moeten dan zijn verbonden met het internet.