SAMENWERKINGEN MET PARTNERS

FreshBed logo

BIED UW GASTEN DE BESTE SLAAPERVARING

Vergeet de minibar, de mooie lobby en pepermuntjes op het kussen. Als hotels echt loyaliteit willen opbouwen en hun klanten willen verrassen met buitengewone ervaringen, moeten ze zich concentreren op het bed. Volgens J.D. Power is slaapkwaliteit een van de belangrijkste componenten van een hotelgastervaring met het potentieel om de algehele tevredenheid en merkloyaliteit te vergroten, maar de meeste hotels bieden geen beter dan verwachte slaapomstandigheden.

De algehele tevredenheidsscores stijgen aanzienlijk wanneer hotelgasten een beter dan verwachte slaapkwaliteit ervaren. Slechts 29% van de hotelgasten had echter een dergelijke ervaring. Van de gasten die een beter dan verwachte slaapkwaliteit ervaren, zegt 78% dat ze “zeker” zullen terugkeren naar die accommodatie en 71% zegt dat ze “zeker” zullen terugkeren naar dat merk.
Bron: J.D. Power 2019

FRESHBED VOEGT WAARDE TOE AAN UW KAMERS

FreshBed is een op wetenschap gebaseerd slaapsysteem dat elke unieke gast trakteert op een comfortabel microklimaat vol frisheid, een ideale temperatuur en ongeëvenaarde hygiëne voor een betere, langere, diepere en gezondere slaap. Uw gasten genieten van de ultieme luxe van een diepe, rustgevende slaap en worden ’s ochtends volledig uitgerust wakker, klaar voor een nieuwe dag.

Een goed uitgeruste, tevreden klant die heeft genoten van de luxe van een heerlijke nachtrust zal de beste ambassadeur zijn die u zich maar kunt wensen. FreshBed kan u daarbij helpen.

Zet FreshBed in om het wellness-programma van uw hotel compleet te maken, en creëer een 24/7 wellness-experience waarmee uw gasten ook ’s nachts verwend worden.

GEÏNTERESSEERD IN FRESHBED?

FreshBed helpt u graag nieuwe gasten aan te trekken en tevreden, loyale gasten te hebben.

Stuur ons een e-mail voor meer informatie over een samenwerking met FreshBed en de businesscase voor uw hotel.

Back to top