OUR LATEST NEWS​

Blog​

Slecht slapen tijdens de menopauze?

4 augustus 2023

Er is een oplossing!

Het is best een schokkend gegeven: van alle vrouwen ervaart zo’n 60% tijdens de menopauze serieuze slaapproblemen, volgens een artikel van de Sleep Foundation. Nachtelijk, transpireren en opvliegers zijn de grootste boosdoeners (tot 80%). Natuurlijk zijn de hormonale veranderingen in het lichaam een gegeven. Een verandering in de hormoonbalans is de kern van de menopauze. Sommige vrouwen proberen met hormoonbehandelingen of slaapmiddelen daar iets aan te doen. De vraag rijst: is er een andere, betere manier om in die periode je slaap te verbeteren? Het antwoord is er.

Opvliegers, stemmingswisselingen, slecht slapen. Vraag vrouwen in de overgang waar ze het meeste last van hebben en de kans is groot dat ze dit zullen noemen. Wij focussen ons in dit blog op de slaapproblemen. Omdat slecht slapen (kort slapen en slapen met onderbrekingen) niet alleen vervelend is, maar vooral je kwaliteit van leven sterkt beïnvloedt. Het heeft direct effect op je gezondheid, je energie en op je gemoedstoestand. Niet voor niets wordt er wereldwijd gegrepen naar enorme hoeveelheden slaapmiddelen. Helaas hebben die vaak onaangename bijwerkingen en tasten die niet een natuurlijke slaap teruggeven met de daarbij behorende voordelen. Is er niet een meer natuurlijke oplossing die juist iets doet aan de oorzaak van het verstoren van slaap door opvliegers?

Ventilatie en temperatuurregulatie

De oplossing is te vinden in de slaapkamer. Bij voorkeur is deze donker, koel en stil. Maar het geheim bevindt zich onder het dekbed. Als we opvliegers en daarmee nachtelijk transpireren als een gegeven accepteren, moeten we daar slimmer mee omgaan. Slaapcomfort is essentieel voor een goede slaap. De gevoelstemperatuur en vochtigheid in bed draagt bij. Als het te warm is of te vochtig, gaat het lichaam proberen de temperatuur bijsturen, wat ten koste kan gaan van de kwaliteit van de slaap.

Dat betekent kiezen voor matrassen en dekbedden van natuurlijke materialen met optimaal ventilerende eigenschappen. Maar de ultieme oplossing is actieve ventilatie en een lage luchtvochtigheid onder het dekbed. Dat is de fundatie van het FreshBed slaap systeem.

Tot 94% betere slaapresultaten

Uit een recent onderzoek van de North American Menopause Society blijkt dat een ventilerend dekbed met temperatuurregeling de slaapkwaliteit bij vrouwen in de overgang al tussen 83 en 94% verbetert. Het Freshbed slaap systeem gaat aanzienlijk verder dan alleen een geventileerd dekbed.

Freshbed is het enige bed met een HEPA 13 filter filtratie voor een schone zuivere actieve luchtstroom. De actieve luchtstroom in een persoonlijke warmte naar keuze helpt tegen de slaapverstoorders als een te warm, klam bed. Wat weer bijdraagt aan de verbetering van de slaap ook tijdens de Meno pauze.

Menopauze kan lang duren

De menopauze duurt gemiddeld tussen de 5 en 10 jaar. Maar de symptomen, zoals opvliegers, kunnen langer aanhouden. Als je er veel last van hebt, overweeg dan een oplossing voor de langere termijn in plaats van naar slaapmiddelen te grijpen. Het FreshBed slaap systeem focust op slaapkwaliteit optimalisatie door het reguleren van de temperatuur en luchtvochtigheid onder het dekbed, dit kan de natuurlijke oplossing bieden.

Het maakt jouw leven een stuk plezieriger en waarschijnlijk ook dat van je partner. Die heeft dan geen last meer van een onrustige bedgenoot.