OUR LATEST NEWS​

Blog​

Hotels met FreshBed

De ultieme klantervaring betaalt zich terug

17 december 2018

De ultieme klantervaring betaalt zich terug.

Travelsify, een platform voor contentanalyse, heeft een discrepantie gevonden tussen de manier waarop gasten een hotel beschrijven en hoe hotels zichzelf omschrijven.

Door meer dan 100 miljoen natuurlijke taalreizigers en expertbeoordelingen te analyseren, heeft Travelsify ontdekt dat, hoewel hotels de neiging hebben zichzelf te omschrijven in termen van standaard eigenschappen en voorzieningen van onroerend goed, gasten eerder geneigd zijn te vermelden of een kamer stijlvol is of het comfortniveau van het bed.

Volgens Gallup wordt een comfortabel bed het meest gevraagd door hotelgasten op alle niveaus, en gasten zijn bereid extra te betalen voor een verbeterde bedervaring. In een TripAdvisor-enquête waarin werd gevraagd of bezoekers rekening houden met de slaapkwaliteit bij het kiezen van een hotel, zei 55 procent van de respondenten dat ze zoeken naar online hotelbeoordelingen die betrekking hebben op de slaapkwaliteit.

De Booking.com Guest Review Awards hebben aan het licht gebracht dat de belangrijkste eis van toeristen altijd een comfortabel bed is geweest om rustig te slapen. Van de 17.000 respondenten zei 80 procent dat een comfortabel bed hen gelukkig zou maken.

Meer dan 9 op de 10 volwassenen wereldwijd zeggen dat slaap cruciaal is voor hun algehele gezondheid en welzijn. Toch blijft het voor velen van ons frustrerend ongrijpbaar, vooral tijdens het reizen. Of u nu een road warrior met een jetlag bent en op zoek bent naar een rustgevende nacht voor een verkoopbijeenkomst of u bent net zeven uur onderweg om de jaarlijkse familievakantie een vliegende start te geven, wie wil er nu niet de perfecte nachtrust hebben?

Als u zich bezighoudt met ‘slapen’, wat is er dan mooier dan het onderwerp slaap te omarmen, dat deel van de merkpersoonlijkheid te maken, een mantra die doordringt in het hele klanttraject?
De uitdaging zit hem in het klanttraject, in het communiceren van een rustgevende en verkwikkende nachtrust als essentieel onderdeel van de gastervaring. Dit is waar merkpersoonlijkheid en gastbeleving tijdens de hele reis bij elkaar moeten passen.

Europa’s modernste kuuroord Lanserhof is waarschijnlijk het mooiste voorbeeld hiervan. Wetende dat slaap de basis is voor ons welzijn, zijn ze al lang geleden begonnen met het onderwerp slaap.

Lang en ver aan de top van hun spel, niets heeft deze winnaar van de World’s Best Medical Spa Award 2018 ervan weerhouden om verder te gaan, en het bewijs daarvan is hun meest recente concept: LANS Better Sleep Program 2.0 met Better Sleep Suites. Uitgerust met FreshBed die de zorg over het welzijn van hun gasten overneemt terwijl ze gaan slapen – waardoor hun verblijf een 360 graden, 24/7 wellnesservaring wordt.

Slaap wordt consequent gebruikt in elk communicatie-contactpunt in hun klantreis. Onlangs besteedden ze in hun nieuwsbrief aandacht aan de trend “schoon slapen”.

Lanserhof betreft een toonaangevende medische spa gericht op primaire wellnessreizigers, die door wellness gemotiveerd worden om op reis te gaan of hun bestemming te kiezen op basis van haar wellnessaanbod. Maar het grootste deel van het wellness-toerisme wordt gedaan door secundaire wellness-reizigers, die goed zijn voor 89% van de wellness-toeristische reizen en 86% van de uitgaven in 2017. Secundaire wellness-reizigers streven ernaar om wellness te behouden of deel te nemen aan wellness-activiteiten tijdens elke soort reis.

Omdat de slaapkwaliteit in het publieke bewustzijn is gegroeid als een belangrijke maatstaf voor gezondheid, creativiteit en productiviteit en naarmate meer consumenten wellness integreren in hun levensstijl, zijn er veel mogelijkheden voor hotels om slaap te integreren in hun aanbod en het klanttraject, wat kan helpen ze differentiëren, bieden meer waarde en zorgen voor hogere uitgaven van wellnessreizigers.

When it comes to a hotel’s ability to woo new guests and wow them to the point that they simply must return (and tell their friends), sleep is an opportunity sweet spot for the hotel industry in closing the gap between brand personality and guest experience.

Als het gaat om het vermogen van een hotel om nieuwe gasten binnen te halen en hen zo te imponeren dat ze gewoon moeten terugkeren (en het hun vrienden vertellen), is slapen een goede gelegenheid voor de hotelsector om de kloof tussen merkpersoonlijkheid en gastervaring te dichten.

Uit PwC’s Future of Customer Experience 2017/18-onderzoek blijkt dat de uitbetalingen voor gewaardeerde, geweldige ervaringen tastbaar zijn: tot 14% meerprijs op een goede klantervaring voor een hotelverblijf, plus verhoogde loyaliteit.

Daar helpen we je graag bij. Het is wetenschappelijk bewezen dat ons FreshBed tot 50% betere slaap geeft. Met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van slaap, beschikken we over een uitgebreid netwerk van specialisten en leveranciers die je met alles kunnen helpen bij het creëren van de voorwaarden die die ongrijpbare ervaring mogelijk maken: de perfecte nachtrust.