OUR LATEST NEWS​

Blog​

Freshbed iFo

ROBERT KOLENIK & FRESHBED: ‘EDITION TWO’

21 augustus 2018

De samenwerking met Robert Kolenik begon vlak voor Salon Residence 2017, een beurs georganiseerd door het magazine Residence, in de stijl van een pop-up boetiekhotel ontworpen door 20 van de beste Nederlandse interieurontwerpers.

FreshBed Edition 2 by Robert Kolenik

De samenwerking met Robert Kolenik begon vlak voor Salon Residence 2017, een beurs georganiseerd door het magazine Residence, in de stijl van een pop-up boetiekhotel ontworpen door 20 van de beste Nederlandse interieurontwerpers.

Robert Kolenik heeft de ‘Room of the Future’ ontworpen voor Salon Residence. De kamer van Kolenik werkt actief aan het creëren van een veilige, comfortabele ruimte voor een gelukkiger, gezonder leven. Door een perfecte combinatie van technologie en domotica.

De technologie die Kolenik gebruikt als één van zijn ontwerpprincipes zorgt ervoor dat het huis voor u werkt en uw gezondheid ondersteunt. Kolenik legt uit: “Vanwege de enorme hoeveelheid indrukken die we dagelijks opdoen, wordt het steeds belangrijker dat onze huizen plaatsen zijn waar we rust kunnen vinden. We hebben ruimtes nodig die vrij zijn van prikkels. Daarom laat ik samen met de partners waarmee ik werk zien hoe uw huis zowel uw lichaam als uw geest kan versterken. “

Met een FreshBed in de slaapkamer is het een match made in heaven.

FreshBed Edition 1 by Robert Kolenik

Hij liet zijn visie over het designbed van FreshBed zien en paste het aan. De bedbodems zijn voorzien van een naadloos passende hoes van leer, handgemaakt door ambachtslieden. Door het op korte pootjes in matzwart te plaatsen, vallen ze weg in de schaduw en verandert de uitstraling, het geeft een zwevend effect.

Het hoofdeinde, ontworpen door Kolenik, maakt het bed compleet. Diepe, verticale gestoffeerde lijnen maken het stijlvol. De keuze van de stof in combinatie met het leer van het bed en het gebruik van twee verschillende kleuren maakt het een verfijnde versie van FreshBed.

De voortdurende samenwerking heeft geleid tot een vervolg: Edition Two.

Een luxueus hoofdbord met een licht gebogen achterkant en een gebogen vorm naar de linker- en rechterkant. De achterkant is bekleed met met delen stof die met een zadelsteek aan elkaar zijn gezet.

De voorkant is recht met diep gestoffeerde verticale panelen met een curve naar boven om horizontaal verder te gaan. Het gebruik van verschillende breedtes van de sierlijk geplaatste panelen geeft een eigentijds lijnenspel. Er is veel aandacht besteed aan de details van het hoofdeinde, dat traditioneel handwerk combineert met veeleisende precisie.

Dit hoofdeinde leent zich uitstekend om vrij van de muur in een ruimte te plaatsen. Een uniek middelpunt dat de verfijning van het ontwerp uitstraalt. Het maakt niet uit vanuit welke hoek u naar uw bed kijkt, vanuit elke positie zult u de esthetische aantrekkingskracht waarderen.

Voor de twee FreshBed-bedbodems één grote bekleding hoes voor Edition-Two ontworpen om zo één grootschalige vorm te creëren. De stof voor hoofdeinde en hoes kan naar keuze worden gekozen; van fluweel tot linnen, leer of zelf aan te leveren materiaal.

Fotografie: René van Dongen