OUR LATEST NEWS​

Blog​

Unieke manieren waarop hotels zich richten op wellness

9 juni 2017

Als je diep genoeg graaft, gaan de wortels van de woorden ‘wellness’ terug tot de jaren 1600, wat simpelweg ‘een toestand van welzijn’ betekent. Pas 300 jaar later, in de jaren vijftig, begon ‘welzijn’ een vlucht te nemen, zowel in taal als uiteindelijk in levensstijl.

Als je diep genoeg graaft, gaan de wortels van de woorden ‘wellness‘ terug tot de jaren 1600, wat simpelweg ‘een toestand van welzijn’ betekent. Pas 300 jaar later, in de jaren vijftig, begon ‘welzijn’ een vlucht te nemen, zowel in taal als uiteindelijk in levensstijl.

Wellness is a rising trend, in speech as well as lifestyle. (Image Source)

Wellness is niet alleen het idee van goed zijn of leven. Het is de beslissing om actief een gezond en bevredigend leven na te streven. Het concept van ‘welzijn’ omvat de geest, het lichaam en het spirituele leven (en kan zich uitstrekken tot het sociale leven, financiën en werk).

Het is meer dan vrij zijn van ziekte, het is een 360 ° -weergave van proberen een beter, gezonder bestaan te leiden en nu, bijna 60 jaar trending, is het eindelijk een levensstijl.

En trouw aan de moderne vorm, heeft het nu zijn eigen dag: 10 juni, Global Wellness Day.

Elk jaar wordt Global Wellness Day gevierd op de 2e zaterdag van juni, een dag gewijd aan een goed leven, en wordt officieel gevierd in meer dan 90 landen.

In de hotelbranche hebben we de wellness-trend ook zien toenemen met hotels die een breed scala aan faciliteiten, voorzieningen en diensten bieden om gasten te helpen ultieme wellness te bereiken.

Dus op Global Wellness Day hebben we besloten om enkele van de hotels onder de aandacht te brengen die hun best doen om de gastervaring te verheffen tot iets meer dan alleen een plek om je hoofd neer te leggen.

Verbinding verbreken om opnieuw verbinding te maken: Digital Detox Retreats

De Digital Detox Retreats, verspreid over de Verenigde Staten, zijn een broodnodige oase in de moderne digitale wereld. Met “tech-vrije” retraites gericht op gezinnen, stellen, individuen en bedrijven, is het de bedoeling dat gasten vrijwillig hun smartphones, tablets en laptops inleveren en zich volledig loskoppelen van de online wereld.

De regels: “Geen digitale technologie, geen netwerken, geen telefoons, internet of schermen, geen werkgesprekken, geen klokken, geen baas, geen stress, geen angst, geen Fomo (angst om iets te missen)”

De tools: analoge kunst, beweging, schrijven, mindfulness, bewust en gezond eten, reflectie, yoga + meditatie

Het resultaat? “Een evenwichtiger leven, reflectieperspectief, helderheid, verbeterde creativiteit, verbeterde slaap, diepere focus, lagere bloeddruk, verminderde stress en meer dankbaarheid.”

Laat je innerlijke artiest los

Zoals Arianne Huffington ooit zei in een interview: “Er is niets dat creativiteit sneller doodt dan een burn-out.”

Net zoals het de geestelijke gezondheid, het hart en vrijwel al het andere doodt, drijft stress creatieve expressie weg.

The Lodge at Woodloch, in de Poconos of Pennsylvania, wil echter dat je die creativiteit terugkrijgt. Naast spa- en wellnessprogramma’s (waaronder “baden in het bos” – in contact komen met de genezende kracht van de natuur), is er een overvloed aan creatieve lessen en workshops over onder andere tekenen, schrijven, mozaïeken, pastelkrijt, koken en wijnarrangement.

Persoonlijke spa-ervaring: Beau-Rivage Palace

Elk hotel of resort dat beweert een wellnessbestemming te zijn, zal op zijn minst een spa hebben.

In het Beau-Rivage Palace in Lausanne, Zwitserland, gaan ze echter nog een stap verder. Het Beau-Rivage Palace streeft naar een 24/7 wellnessreis vanaf het moment dat een gast binnenkomt en heeft hun spa-suite gerenoveerd en heropend, met – u raadt het al – uw eigen privé-spa op de kamer. Hoe is dat voor luxe?

De badkamer, volledig bekleed met marmer, bestaat uit twee massagetafels, een jacuzzi en een hamam. Verder beschikt de kamer over een balkon met uitzicht over de Alpen en het meer (rustgevend voor de geest), een eigen open haard (verwarmend voor de ziel) en een FreshBed om de wellnessbeleving de hele nacht over te nemen.

Slaap als de ultieme luxe: Six Senses

De resortfamilie Six Senses staat synoniem voor ‘wellness’. Verspreid over de hele wereld bieden deze resorts de ultieme wellness-ervaringen, maar het is hun ‘Sleep with Six Senses‘-programma dat boven de rest uitstijgt.

Bij Six Senses zijn ze van mening dat slaap de belangrijkste bijdrage aan uw gezondheid is. (Waar hebben we dat eerder gehoord?) Samen met een slaapspecialist hebben ze een heel programma ontwikkeld om welzijn door slaap te garanderen.

Upgraden naar het ‘Sleep with Six Senses’-programma krijgt u: een aangewezen Sleep Ambassador die indien nodig beschikbaar is, een Sound + Sleep Ecotones-machine die 30 high-definition geluidsprofielen produceert, zodat u in slaap kunt vallen terwijl u luistert naar ontspannende natuurgeluiden of witte geluiden, wordt een Withings Aura-slaapsensor geleverd om uw slaap te meten en te analyseren, en een slaapzak met een overvloed aan slaapmiddelen zoals pyjama’s, een oogmasker, oordopjes, het Six Senses Little Book of Wellness (inclusief een zorgen dagboek om gedachten op te schrijven die gasten ’s nachts wakker kunnen houden), en een USB-stick vol met Six Senses-video’s met een schat aan slaapsuggesties en professionele begeleiding voor een betere nachtrust.

Zeggen dat Six Senses slaap serieus neemt, is op zijn best een understatement. En als je nieuwsgierig bent, ja, ze nemen deel aan Global Wellness Day, met een programma van gratis wellnessactiviteiten voor volwassenen en kinderen.

Terug naar jou

De moderne wereld stuurt iedereen op een lange, vruchtbare reis van zelfontdekking en welzijn, en we zien slechts het begin van waar dit ons naartoe zal brengen, zoals blijkt uit de bovenstaande hotels.

Hotels zijn perfect gepositioneerd om een actieve rol te spelen bij het helpen van gasten om het beste te worden dat ze mentaal, fysiek en soms zelfs spiritueel kunnen zijn.

Wat doet uw hotel om uw gasten te helpen maximale wellness te bereiken? Heeft u deelgenomen aan Global Wellness Day? We horen het graag in de reacties hieronder!