OUR LATEST NEWS​

Blog​

FreshBed EHMA

Op zoek naar innovatie en een nieuwe luxe gastvrijheid

29 maart 2017

Twee weekenden geleden trad FreshBed toe tot de jaarlijkse European Hotel Managers Association als Privileged Supporting Partner en bracht een inspirerend weekend door in Noordwijk met hotelmanagers van 4- en 5-sterrenhotels in heel Europa. Het thema van dit jaar ‘Disruptors in Luxury Hospitality’.

Na zo’n tot nadenken stemmend weekend met gepassioneerde professionals uit de industrie, heb ik nagedacht over de toekomst van gastvrijheid en de rollen die disruptie en innovatie in deze branche zullen spelen.

Zoals het er nu uitziet, vormen we samen een nieuwe luxe horeca-industrie en creëren we een allesomvattende ervaring die de gezondheid, het welzijn en de vitaliteit van de gasten boven alles benadrukt. De wereld vraagt meer van onze gasten en het stressniveau neemt toe. Deze eisen betekenen dat we een 24/7 topervaring moeten bieden, zodat onze gasten op hun beurt optimaal kunnen presteren.

Maar we geven ook vorm aan hoe onze gasten tegen de luxe horeca aankijken. Een hotel is niet langer een plaats waar men stopt op weg naar een bestemming, het is meer en meer de bestemming. Het is de plek waar gasten kunnen verwachten dat aan deze essentiële behoeften wordt voldaan.

Dus wat “luxe” was, wordt nu “essentieel” voor onze gasten. Maar als de definitie van “luxe” verwennerij is … wat wordt dan de nieuwe luxe?

Dit is waar innovatie de sleutel is.

Het is onze rol om de nieuwe luxe gastvrijheid vorm te geven, om ieder onze rol in de gastreis te bekijken en te voorspellen wat de nieuwe luxe zal zijn.

Bij FreshBed kunnen we terugkijken dat passie, nieuwsgierigheid en onderzoek de factoren waren die onze eigen innovatie aandrijven.

FreshBed is ontstaan uit een nieuwsgierigheid naar slaap, een passie voor slaap en het verlangen om iets te verbeteren dat zo menselijk en natuurlijk is, maar ook van vitaal belang voor onze prestaties en succes. Dit werd ondersteund door urenlang wetenschappelijk onderzoek naar de wetenschap van slaap.

We vroegen onszelf constant af:

“Hoe kunnen we deze ervaring verbeteren?”

“Wat kan er worden verbeterd?”

“Wat ontbreekt er?”

En door de jaren heen heeft dit constante verleggen van grenzen, het innoveren, het in vraag stellen… uiteindelijk leidde het ons tot een oplossing – iets wat nog nooit eerder is gedaan – iets waarvan ik hoop dat het onze kijk op slaap en de beddenindustrie als geheel zal veranderen.

En dus moedig ik jullie allemaal aan om hetzelfde te doen: die nieuwsgierigheid levend houden, laat het een drijvende kracht zijn in je bedrijf.

Duw uzelf, uw services, uw personeel en de behoeften van uw gasten altijd naar het uiterste en verder.

Het is aan ons om de nieuwe luxe gastvrijheid te definiëren.

Ik kan niet wachten om te zien wat jullie allemaal verzinnen.

Barry van Doornewaard
CEO, FreshBed