Temperatuur regulerend

FreshBed logo

Ultieme nachtrust

FreshBed, hét slaapsysteem dat u onderdompelt in de pure luxe van constante temperatuur in bed. U bepaalt zelf de temperatuur met de afstandsbediening zodat u het nooit meer te warm of te koud heeft tijdens het slapen.

Uit onderzoek is gebleken dat de kwaliteit van onze nachtrust voor een groot deel wordt bepaald door de temperatuur in bed. De ideale, thermoneutrale temperatuur in bed ligt tussen de 27 en 29 graden Celsius. Binnen dit bereik wordt de huidtemperatuur niet hoger of lager. Komt de temperatuur boven dit gebied uit dan gaat het lichaam afkoelen door te zweten, maar komt die temperatuur er beneden dan gaat het lichaam warmte produceren door te rillen.

Als het onder het dekbed te warm is, kan de lichaamswarmte niet goed weg en als de temperatuur te laag is, heeft het lichaam te veel energie nodig om de optimale lichaamstemperatuur te handhaven. Temperatuur blijkt – na stress – de grootste ‘slaapverstoorder’ en daarom zorgt FreshBed voor een perfect microklimaat onder de dekens.

Temperatuur is heel persoonlijk en geen twee mensen hebben een gelijke lichaamstemperatuur. Daardoor geven ze ook de voorkeur aan verschillende slaaptemperaturen. Zo is die van vrouwen is meestal wat hoger dan die van mannen en daarom hebben we bij FreshBed onze tweepersoons bedden voorzien van een gescheiden ventilatie- en temperatuursysteem. Individueel instelbaar voor beiden, zodat niemand het te warm of te koud heeft, ongeacht het seizoen.

Dat is niet alleen veel comfortabeler, het leidt wetenschappelijk bewezen tot betere en diepere slaap zodat u fris en mentaal fit opstaat en beter kunt presteren gedurende de dag.

Bedtemperatuur

* Bron: Roy Raymann, “Mild skin warming, a non-pharmological way to modulate sleep and vigilance”, Vrije Universiteit Amsterdam

Back to top