Schone en zuivere lucht

FreshBed logo

Zuiver microklimaat

Met FreshBed ontstaat een ultiem comfortabel, fris en schoon microklimaat voor een ideale nachtrust.

Wist u dat de luchtkwaliteit binnenshuis slechter kan zijn dan buiten? Dit kan 2 tot 5 keer slechter zijn. Gezonde lucht is voor iedereen belangrijk, maar voor sommige mensen is het nog belangrijker waaronder zwangere vrouwen, kinderen, ouderen, mensen met longaandoeningen of allergieën merken het eerder als de lucht vervuild is en ondervinden veel last van een slechte luchtkwaliteit.  Op warme dagen kan de luchtkwaliteit sterk achteruitgaan door het ontstaan van smog. De droogte zorgt er ook voor dat er meer fijnstof in de lucht zit.

Een HEPA-filter haalt deeltjes uit de lucht met een effectiviteit van 99,95% en die zo klein zijn als 0,3 micron. Hoe klein is eigenlijk 1 micron? Eén micron is een miljoenste deel van een meter (heel klein dus). Een haar is ongeveer 70 micron dik en net met het blote zichtbaar.

Een HEPA-filter verwijdert een breed scala aan verontreinigingen uit de lucht: zoals grof stof, fijnstof, bestanddelen van rook, schimmels, bacteriën, huidschilfers en allergenen van de huisstofmijt uit de lucht. Ook virussen kunnen door het HEPA-filter afgevangen worden.

Luchtreiniging is ook wel echt nodig want onze neus, mond en keel kunnen alle verontreinigingen simpelweg niet opvangen en komen dus in de longen. Daar veroorzaken ze allerlei klachten: astma, ademhalingsproblemen en “sick building syndrome”. Een HEPA-filter zorgt ervoor dat al deze klachten drastisch verminderen of zelfs worden opgelost!

Een HEPA-filter moet ieder jaar worden vervangen om de goede werking te kunnen blijven garanderen.

Back to top