Actief ventilerend

FreshBed logo

Ervaar een bed dat elke dag fris en schoon voelt!

Het menselijk lichaam bestaat voor 60% uit water. Dat is onder meer nodig voor onze temperatuurregeling. Nadeel hiervan is dat mensen ’s nachts jaarlijks gemiddeld 120 liter vocht verliezen, dat terecht komt in dekbedden en matrassen. Een doorsneematras slaat al dat vocht op, wat uiteraard zeer onhygiënisch is. Een ander nadeel hiervan is dat u het daardoor vaak of te warm, of te koud krijgt, wat de slaap verstoort.

En dan het medische aspect. Voor bijvoorbeeld reumapatiënten heeft luchtvochtigheid, anders dan de meeste mensen denken, meer invloed op pijnklachten dan temperatuur. Pijnklachten worden minder wanneer sprake is van een goede ventilatie bij de huid waardoor de luchtvochtigheid bij de huid daalt (Bron: W. Patberg, Rijksuniversiteit Groningen).

Actieve Ventilatie

FreshBed biedt een oplossing tegen deze problemen, namelijk actieve ventilatie! Hiermee wordt het vochtprobleem effectief bestreden en de temperatuur geregeld! Wij hebben een bed ontwikkeld waarmee vanaf de onderzijde lucht wordt aangezogen. De lucht wordt vervolgens gefilterd en op de gewenste temperatuur gebracht, waarna het door de ergonomische matras naar uw lichaam wordt vervoerd.

Met deze constante stroom van op temperatuur gebrachte lucht, creëert FreshBed pure wellness in de slaapomgeving. Een slaapomgeving waarin overmatige transpiratie en koude rillingen worden voorkomen. Een omgeving waarin uw matras heerlijk droog en fris blijft en waarbij bovendien de lucht in uw slaapkamer continu wordt gezuiverd!

Blijvend schoon en fris

Het ventilatiesysteem van FreshBed is ontwikkeld om vocht te verminderen en lucht te zuiveren. In vochtige ruimtes gedijt de huismijt het beste. Huisstofmijten overleven vanaf 45% luchtvochtigheid en huisstofmijten vermenigvuldigen zich vanaf 55% luchtvochtigheid (Bron: het Longfonds).

FreshBed voorkomt transpiratie, en houdt met temperatuurregeling en ventilatie de luchtvochtigheid in het bed rond de 50%. Dat is uitermate comfortabel en het bed blijft daarmee vrij van vocht, schimmels, bacteriën en huisstofmijt.

Optimale luchtvochtigheid

De kwaliteit, betrouwbaarheid èn veiligheid van FreshBed laat overigens ook niets te wensen over. Om u daarover maximale zekerheid te kunnen bieden is de unit in de bedbodem, de Temperature Controlled Air Circulator, gecertificeerd door TÜV SÜD Product Service.

* Bron: W. Patberg, Rijksuniversiteit Groningen

TUV SUD
Back to top