Hoe het werkt

FreshBed logo

De perfecte slaapervaring

Het FreshBed slaapsysteem is voorzien van een unieke en innovatieve combinatie van klimaattechnologie met actieve ventilatie. Hoe werkt dit precies? Een geluidloos apparaat in de bodem van het bed filtert lucht uit de slaapkamer via een medisch HEPA-filter. De lucht voert dan zachtjes door de ergonomische matras naar uw lichaam. De thermostaat in het apparaat controleert voortdurend de luchtstroom en houdt deze op de door u gewenste temperatuur. Deze intelligente actieve ventilatie bevordert een snellere, diepere en langere slaap. Als resultaat, heb je minder last van onderbrekingen, transpiratie en blijft uw matras droog en fris.

Het medisch HEPA-filter in het klimaatsysteem zorgt ervoor dat de circulerende lucht continu wordt gezuiverd. Hierbij, worden o.a. schimmels, fijnstof, bacteriën, pollen, virusdragers en huisstofmijt afgevangen.

Airflow control

FreshBed creëert een persoonlijk microklimaat in bed, met constante temperatuur, ideale luchtvochtigheid en zuivere lucht.

Het systeem zorgt voor frisse, gezuiverde lucht en een constante temperatuur onder het dekbed. Daarnaast, houdt FreshBed de luchtvochtigheid in bed rond de 50%. Hierbij garanderen wij u een allergievriendelijk matras dat net zo fris en schoon blijft als de dag van levering.

Door transpiratie ligt de luchtvochtigheid in een conventioneel bed vaak boven de 70%. Als resultaat, neemt de matras in een conventioneel bed per jaar zo’n 120 liter transpiratievocht per persoon op. Een FreshBed matras blijft droog en vrij van vocht.

humidity

In een FreshBed zijn uitsluitend materialen verwerkt die goed ventileren en zorgen voor een goede hygiëne. Ieder bed is voorzien van een premium pocketverenmatras met ergonomische ondersteuning op maat.

Het is wetenschappelijk bewezen dat men met de juiste huidtemperatuur beter, dieper en comfortabeler slaapt *

– Roy Raymann, Vrije Universiteit Amsterdam

ONDERZOEK EN DE WETENSCHAP VAN SLAAP.

Als het gaat om het ​​bed, hangt de kwaliteit van uw slaap af van drie factoren: ergonomie, bedklimaat en bedhygiëne. De grootste verbeteringen in slaapkwaliteit kunnen worden bereikt door het verbeteren van het klimaat en de hygiëne van het bed. Dit is vermeld door zowel wetenschap als consumenten. Enkele belangrijke bevindingen:

  • 52% van de consumenten beschouwt de verkeerde temperatuur in bed als de grootste slaapverstoorder na stress (European Bedding Industries Association – 2015).
Wat houdt ons van slapen af
  • Door gebruik te maken van gepatenteerde klimaattechnologie die u bedient, kunnen de temperatuur en het klimaat van uw bed worden aangepast aan uw ideale temperatuur, zodat u het ’s nachts nooit te warm of te koud krijgt. Dit zorgt voor een langere en diepere slaap, zodat u dag in dag uit op uw best bent. Wakker worden klaar om de dag te plukken!
Bedtemperatuur
  • De beste temperatuur in het microklimaat van het bed ligt daarom in de thermo-neutrale zone van 27 tot 31 graden Celsius, met een optimale waarde van 29 graden. Deze temperatuur komt het beste overeen met het huidoppervlak tijdens diepe slaap. Dit verdubbelt de hoeveelheid diepe slaap die u bereikt, en vermindert de kans op ’s ochtends te vroeg ontwaken aanzienlijk*

Persoonlijk instelbare temperatuurregeling voor sneller, dieper en langer slapen zonder onderbrekingen.

Geluidloze actieve ventilatietechniek voor lagere luchtvochtigheid en een schoner en frisser bed.

Luchtzuivering (>99,95%) met HEPA-filter voor een schone allergievriendelijke omgeving die o.a. pollen, bacteriën, virussen, huisstofmijt afvangt.

Perfectie in ergonomisch slaapcomfort

Slaapsysteem geschikt voor iedere bedombouw

Bedwants preventie en bestrijding

VOORDELEN

Een heerlijk microklimaat vol frisheid, een perfecte temperatuur, optimale luchtvochtigheid, zuivere lucht en ongeëvenaarde hygiëne zorgen allemaal voor een diepe en zorgeloze slaap

Back to top